Supplementen en kanker

      Geen reacties op Supplementen en kanker

Wanneer er bij je kanker wordt ontdekt of in een stadium daarna, kunnen er veel vragen zijn rondom de voeding. Heb je speciale voedingsmiddelen nodig? Welke voeding is gezond? Moet je extra vitamines en mineralen of andere preparaten bijslikken?

In de meeste gevallen is het geen goed idee om iets te gebruiken naast behandelingen voor kanker of daarna. Als u iets gebruikt, moet u dit heel goed aangeven bij uw arts en/of diëtist. Hij of zij kan opzoeken of het een goed idee om iets te gebruiken. In sommige gevallen wordt het zelfs afgeraden, zeker als u chemotherapie krijgt. Er kunnen negatieve gevolgen of interacties zijn met medicatie en dus ongunstig voor een eventuele behandeling. Er zwerven op internet ook veel onwaarheden over gebruik van supplementen rond. Een ervan, vitamine B17 (leatrile) zou gunstig werken, maar dit spul is voor een mens giftig! Het wordt namelijk gewonnen uit abrikozenpitten en in pitten zit over het algemeen blauwzuur, wat in grote hoeveelheden giftig en in grote hoeveelheden zelfs dodelijk is!

Een gezonde voeding voor, tijdens en na kanker heeft wel heel veel gezondheidseffecten! Kom eens langs bij de diëtist.