Downloads & links

Hieronder vindt u een selectie van links die u wellicht meer informatie kunnen verschaffen op divers gebied. Wij verwachten niet dat we volledig kunnen zijn, dus heeft u aanvullingen, dan horen wij het graag!

Mail: oncologienetwerkduiven@gmail.com Download de ‘lastmeter’ gemaakt door het IKNL. Hierin kunt u voor uzelf op een rij zetten welke klachten u heeft en waar u behoefte aan heeft. Download en print het bestandje van een pagina en vul in.


De ‘lastmeter’ is gemaakt door het Integraal Kankercentrum Nederland en kan worden gebruikt om na te gaan welke hulp u eventueel nodig heeft. Download de (korte) vragenlijst en vul in!

lastmeter


Deze website is betrouwbaar en bespreekt de voeding ter preventie, tijdens en na kanker. Er staat veel goede informatie in en de juiste – wetenschappelijk onderbouwde- adviezen. Voor een advies op maat is een diëtist raadplegen raadzaam.

http://www.voedingenkankerinfo.nl

Het braamhuis is een inloophuis voor kankerpatiënten in Zevenaar. De deuren staan open voor mensen die kanker hebben of er juist van genezen zijn, hun familieleden, overige naasten en nabestaanden. Een plek voor aangename zorg en extra aandacht. Het gaat vooral om ontspanning, ontmoeten en wellicht ook een activiteit.

Loop eens binnen: www.braamhuis.nl

De VPTZ is een overkoepelende organisatie, waar vrijwilligers bij zijn aangesloten die u kunnen helpen en bijstaan in deze moeilijke tijd. Ook in de LIemers is deze groep vertegenwoordigd.

Dolf Mulder uit ons team is een van de organisatoren die zich ook hier mee bezig houdt.

Ga naar: vptzmiddengelderland.nl

Toon Hermans Huis Arnhem
Het Toon Hermans Huis te Arnhem is een plek waar iedereen kan binnen lopen die te maken heeft of heeft gehad met kanker. De mens staat centraal, niet de ziekte. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.
Ga naar: www.thharnhem.nl


In de verwijsgids voor kanker kunt u zorgverleners vinden die affiniteit en ervaring hebben met kanker. U kunt op verschillende manieren ‘zoeken’.
Ga naar: http://www.verwijsgidskanker.nl