Netwerkleden

Hieronder ziet u de lijst van onze netwerkleden. U kunt kijken wat zij doen en waar zij zitten of naar de website gaan. U kunt ‘scrollen’ of meteen naar een bepaalde zorgverlener ‘springen’ door op één van onderstaande namen te klikken. Wij adviseren bij het gebruiken van de mail, geen uitgebreide persoonlijke gegevens te melden, maar een korte vraag te stellen en vragen of de betreffende hulpverlener contact met u opneemt. Rechts ziet u een icoon waar u op kunt klikken, u krijgt dan een verkorte lijst van alle hulpverleners.

Klik op icoon voor onze netwerkleden!


Apotheek: Benu apotheek
Compressiemiddelen: Nanne van Cuijk
Diëtist: Muriel Langedijk
Logopedist: Rosanne Abrams
Ergotherapeut: Karen Snel
Huid- en Oedeemtherapeut: Dayenne Zweers
Fysiotherapeut/oedeemtherapeut: Josée Veneklaas
Fysiotherapeut/oedeemtherapeut: Carolien Sinnema
Psychosociaal therapeut: Anita Hooyman

Huisartsen Duiven


Huisarts:
Wij als huisartsen staan u bij tijdens de onzekere fase van diagnostiek en behandeling. Daarnaast denken wij graag met u mee over ondersteuning door andere disciplines. Doordat wij goed op de hoogte zijn van het lokale netwerk, kunnen wij u naar de passende hulpverlener sturen. Dit kan zowel op lichamelijk als geestelijk gebied zijn voor u en uw naasten. De heer Mulling  is contactpersoon binnen het netwerk. Uiteraard kunt u ook bij uw eigen huisarts terecht.

Bij de huisartsen is een GGZ-praktijkondersteuner aanwezig, U kunt via uw huisarts naar haar verwezen worden om in deze moeilijke tijd met iemand te kunnen praten.

Praktijk dhr. Mulling: 0316-264475
Spoorallee 26 6921 HZ  Duiven
www.kern.praktijkinfo.nl
www.mulling.praktijkinfo.nl 

Apotheek:

Bij Benu apotheek de Linde kunt u terecht voor uw medicatie, verband-middelen, hulpmiddelen, speciale voeding en zelfzorgmiddelen. Via onze kluisjes kunt u 24 uur per dag uw medicatie in de apotheek afhalen. Indien nodig bezorgen we bij u thuis.
Als wij uw medicijnen klaarmaken, voeren wij een aantal controles uit. Niet alleen de eerste keer, maar ook alle keren daarna. We kijken of de dosering klopt, of het middel past bij andere medicijnen die u gebruikt en of er geen betere of voordeliger alternatieven zijn.
Wellicht is er een nieuw, beter medicijn beschikbaar gekomen, of kunnen we met een ander middel bepaalde bijwerkingen verhelpen. Zo kijken we kritisch – en steeds in overleg met uw huisarts – of het medicijn aansluit bij uw actuele gezondheidssituatie.

Apotheker: Jóska Jacsó
BENU apotheek de Linde
Eltensestraat 1, 6922 JA  Duiven
0316-264777
website: benu apotheek
Therapeutische elastische kousen (steunkousen)

Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten en leveren van therapeutische elastische kousen voor benen, armen en het gehele bovenlichaam (de zgn. thoraxbandage). De kousen beperken zoveel mogelijk de negatieve gevolgen van vaat- en lymfeproblemen en gaan vochtophopingen tegen. De kousen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.
Daarnaast hebben wij ook andere, zelfstandig te gebruiken, compressiehulpmiddelen in het assortiment, die de zelfredzaamheid vergroten. Deze kunnen naast of in plaats van de elastische kousen gedragen worden. Therapeutische elastische kousen en overige compressiehulpmiddelen worden verstrekt op basis van een verwijzing van uw (huis)arts en worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Nanne van Cuijk

Op maandag aanwezig bij Fysiofit:
Eilandplein 476 6922 ER  Duiven
telefoon: 06- 58969938
mail: info@movetek.nl
website: www.movetek.nl
Diëtetiek:
De diëtist is de specialist op het gebied van voeding en diëten. U kunt bij mij terecht voor diverse voedings- en dieetvragen. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen.
Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen. 

U kunt elke dag en ’s avonds bij mij terecht en ik kom eventueel bij u thuis.


Muriel Langedijk, diëtist
Cornetstraat 15 te Duiven.
Ik kan ook aan huis komen.
Telefoon: 0316-285844  Mobiel: 06-13683075
Mail: mcm.langedijk@planet.nl
Website: dietist-langedijk.nl
 

Logopedie:
Als logopedist bied ik ondersteuning bij de gevolgen van bestralingen of chemokuren. De gevolgen hiervan zijn bij iedereen verschillend en worden per situatie beoordeeld. Ik kan hulp bieden bij:
Een tumor aan het strottenhoofd of in de mondholte waardoor er problemen kunnen zijn met slikken en/of spreken.
Een hersentumor, waarbij verlammingsverschijnselen kunnen optreden in de spieren, betrokken bij het spreken, stem of slikken. Ook kunnen daardoor taalproblemen ontstaan.
De gevolgen van bestraling/chemotherapie. Dit kan soms een droge mond geven en gevolgen hebben voor het slikken
Slikproblemen en/of ademproblemen tgv krachtsverlies, vermoeidheid
Gelukkig kan ik vaak door logopedie aan bovenstaande iets doen.


 Ergotherapie:

Veel gehoorde beperkingen bij kanker zijn vermoeidheid, pijn, verminderde mobiliteit en cognitieve problemen. Iedereen is anders en daarom bekijk ik samen met u waar uw wensen en behoeften liggen. We kunnen onder andere kijken naar een goede dagstructuur en zoeken naar een manier waarop u uw activiteiten op een energiebesparende manier kunt uitvoeren. Ook kunt u advies krijgen over de verschillende mogelijkheden betreffende voorzieningen en aanpassingen. Zo kunt u zelf bewust bepalen wat u niet, maar vooral ook wat u wel wilt doen en houdt u de regie in eigen hand.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. Ook hier geldt dat er gekeken wordt hoe de mantelzorger u kan ondersteunen in de dagelijkse handelingen, dit kan ook over gaan naar overname van de dagelijkse handelingen en hoe dit op een efficiënte en comfortabele manier, voor u, uit te voeren. Zodat u uw energie kunt bewaren voor de dingen die ertoe doen.Karen Snel, ergotherapeut.

Gezondheidscentrum Didam, Panhuis 52 Didam
(werkgebied de Liemers, ik kom vrijwel altijd bij u thuis)
Telefoon: 06-42149763
Mail: info@snel-ergotherapie.nl
Website: snel-ergotherapie.nl 

Huid- en oedeemtherapie:

Vochtophopingen (oedeem), pijnlijke en/of strakke littekens, bewegingsbeperkingen en andere huidklachten kunnen ontstaan door de noodzakelijke ziekenhuisbehandelingen tegen kanker. Als huid- en oedeemtherapeut ben ik gespecialiseerd in het verminderen van deze klachten met als doel het algemeen dagelijks functioneren te verbeteren. Tijdens het opstellen van het behandelplan kijk ik niet alleen naar de klacht. Uw gehele persoonlijke conditie en leefsituatie spelen hierin een belangrijke rol. Zo zorgen wij er samen voor dat de therapie past binnen uw leven en een optimaal resultaat behaald.

Dermaflow Huid- en Oedeemtherapie:  Dayenne Zweers
Spoorallee 26 Duiven;
telefoon: 0316-284520
mail: info@dermaflow.nl
website: dermaflow

Fysiotherapie/oedeemtherapie

Binnen de fysiotherapie begeleiden wij mensen met kanker in de curatieve en palliatieve fase en streven daarbij naar een verbetering van kwaliteit van leven. Mensen met kanker ervaren door hun ziekte beperkingen zoals pijn, stijfheid van gewrichten en spieren, spanningsklachten, oedeem (aanwezigheid van vocht), conditieverlies en vermoeidheid. Ook kan er sprake zijn van een veranderd lichaamsbeeld wat van invloed is op lichaam en geest.
Deze klachten kunnen verminderen door een persoonlijk revalidatie/herstelprogramma; dit kan zowel individueel als in een groep. Binnen onze praktijken beheersen wij de specialisatie oedeemtherapie en is de specifieke kennis aanwezig om patiënten met deze complexe problematiek te kunnen helpen.

Fysiotherapie/oedeemtherapie


Fysiofit de Liemers: Josée Veneklaas
Eilandplein 476 6922 ER Duiven
Telefoon: 0316-267868
Mail: info@fysiofitdeliemers.nl
Website: fysiofitdeliemers.nl 

Fysiotherapie/oedeemtherapie

Fysiotherapie Duiven: Carolien Sinnema
Eltensestraat 9,  6922 JA  Duiven
Telefoon: 0316-268898
Mail: info@fysioduiven.nl
Website: fysioocaduiven.nl
Psychosociaal therapeut

    • Verlies- en rouwtherapeut
    • Tekentherapie

Praktijk Hooyman biedt psychosociale begeleiding op maat, voor wie er alleen of samen even niet uitkomt. Ik ben gespecialiseerd in verlies- en rouwverwerking en ondersteun u en uw naasten. Daarbij worden gesprekstechnieken en creatieve werkvormen ingezet. Iedereen is uniek en maakt elk proces op zijn eigen manier door. Samen zoeken we naar de meest passende manier om weer verder te kunnen.
Ik bied u ‘een oog dat meekijkt, een oor dat meeluistert en een hart dat meevoelt’.


Anita Hooyman
Pinksloo 6
6923 CH  Groessen
06-20702948
Mail: info@praktijkhooyman.nl
Website: praktijkhooyman.nl